Ο Χρήστος Γρηγοριάδης μας μιλά για την σχέση του με την γή.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γη;

Αγαπησιάρικη η σχεση μου με την γη εως και ερωτική θα την έλεγα, είμαι και ζώδιο της γης άλλωστε!!!  Μου αρέσει να βλέπω τα δέντρα και γενικά τα φυτά μου να μεγαλώνουν και να έχουν υγεία. Από παιδί η μάνα μου έλεγε καθημερινά: «έτον, πάλε παίζει με τα πιλά», «όπου τον χάσεις όπου τον βρεις  εν πας στα δέντρα», κλπ!!!! 


Αν ήσουν αγρότης τι θα ήθελες να καλλιεργήσεις και γιατί;

Αγαπώ τα δέντρα λίγο περισσότερο από τα άλλα είδη της χλωρίδας για αυτό θα ήθελα να έχω δέντρα που παράγουν φρούτα, κερασιές, εσπεριδοειδή κλπ. Αλλά και αμυγδαλιές και καρυδιές επειδή θεωρώ τον εαυτό μου σκληρό καρύδι!


Τι ζώα θα είχες;

Δύο σκυλιά για παρέα. Δεν μου αρέσει να εκμεταλεύομαι τα ζώα! Άσε που φοβάμαι τα πουλιά! Αντιλαμβάνεστε πως πρόεδρος των οργανομένων αγροτών δεν θα έβγαινα ποτέ!


Περιέγραψε μου ένα εικοσιτετράωρο όπως το φαντάζεσαι.

Ξυπνώ αχάραγα, είτε κάνω ραδιοφωνική εκπομπή είτε γινομαι αγρότης το πρωινό ξυπνημα δεν το γλυτώνω. Ακολουθούν τα γνωστά πότισμα, κλάδεμα, μάζεμα καρπών, παράδοση κλπ. Το απόγευμα συνεχίζω με την παρασκευή γκουρμέ μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού.  Α, ναι θα κάνω και τέτοια επειδή είμαι υπερκινητικός δεν μπορώ να κάθομαι! Θα έχω τα καλύτερα γλυκα για το κριστμας κείκ σας ρε κοπέλια! Αμυγδαλόπαστα σαν και την δική μου δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!


Τι δεν θα άντεχες καθόλου στην αγροτική ζωή;

Την χρήση χημικών λιπασμάτων κλπ. Νησάφι πια! Είτε τρως ντομάτα, είτε φράουλα, είτε ραδάκινο όλα την ίδια γεύση έχουν!


Πιστεύεις, απ’ όσα γνωρίζεις, πως ο κύπριος καταναλωτής επιλέγει την κυπριακή παραγωγή;

Μόνο εαν είναι παραγωγής του συμπέθερου ή του κουνιάδου του  θα επιλέξει την κυπριακή παραγωγή ο Κύπριος καταναλωτής, ή αν ανήκει στο δημογραφικό της θκειάς μου της Μυρούλας που θεωρεί πως ότι βλάστησε στην Κύπρο είναι νέκταρ και αμβροσία  επειδή σαν την Κύπρο εν έχει! Όταν όμως θα πάει στην υπεραγορά θα πάρει το πιο φτηνό και το πιο εμφανίσιμο.