Μια συνέντευξη με τον Θανάση Δρακόπουλο για την γεωργία.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γη;

Εμ ξέρετε είμαι γήινος. Ανήκω στη γη (και σε μένα-μεγάλε Μαζωνάκη).

εν αντιθέση με κάποιους εξωγήινους που έχουν εγκατασταθεί εδώ γύρω μας και παντού. Επίσης, ανήκω στο ζώδιο της Παρθένου που είναι πέρα από κλαψιάρικο και ζώδιο της γης, οπότε το έχω το πακετάκι όλο. Όπως καταλαβαίνετε, μ’ αρέσει η επαφή με το χώμα, να κυλιέμαι στις λάσπες, στο βούρκο μπας και καταφέρω να έρθω πιο κοντά στο χώρο μου (καλλιτεχνικά και στη πολιτική, αλλά δεν τα καταφέρνω γιατί πάντα πάω και ξεπλένομαι αμέσως). Πάντως αγρότης δεν θα μπορούσα να είμαι με τίποτα, ούτε γλάστρα δεν μπορώ να φροντίσω. Απορώ πως τα καταφέρνει κάποιος και έχει τις ντοματούλες του, τις φραουλίτσες του … πιστεύω για μένα ανακαλύφθηκαν οι φρουταρίες.

Αν ήσουν αγρότης τι θα ήθελες να καλλιεργήσει και γιατί;

Τώρα εάν μου έλεγαν τι θα θέλατε από όλα αυτά να καλλιεργήσετε, θα ήταν καρπούζια. Αυτό το υπέροχο φρούτο που το τρως και δροσίζεσαι χωρίς να ζορίζεσαι. Ίσως έτσι επικοινωνήσω και καλύτερα με τους καρπουζοκέφαλους και είναι πολλοί τρομάρα τους.

Τι ζώα θα είχες;

Από ζώα θα είχα δρακοπούλι. Από εκεί κρατάω εξάλλου από των μέγα οίκο των δρακοπουλαίων. Συνήθως οι δράκοι στην Ευρωπαϊκή μυθολογία είναι δίποδοι και τετράποδοι, με μεγάλα φτερά και δυνατούς μύες. Τα όπλα τους είναι τα νύχια τους, η ουρά και η φλόγα τους, οπότε μια προστασία, την έχεις. Μετά ήρθε το game of thrones, έγιναν μόδα και το παράτησα. Έτσι κρατάω μόνο το επίθετο … Δρακόπουλος.

Περιέγραψε μου ένα εικοσιτετράωρο όπως το φαντάζεσαι.

Το 24ωρο μου δεν μπορώ να το φανταστώ, γιατί τα μπλέκω στο μυαλό μου. Ξυπνάω πολύ πρωί, πριν βγει ο ήλιος, (θέλω πάντα να πετυχαίνω την πρώτη του αχτίδα φωτός). 

Μετά, εάν έχω κέφι, γυμναστήριο, μετά δουλειά (θέλω να νιώσω όπως οι κοινοί θνητοί που τρέχουν από το πρωί για τα προς το ζην, αλλιώς, μη φανταστείς, δεν έχω ανάγκη … λεφτά υπάρχουν … όπως έλεγε κι ένα άτομο της πολιτικής.

Τελειώνω τη μέρα μου πάνω στην TV μου, γιατί γουστάρω να ταξιδεύω σε σειρές και σε ταινίες (αφού δεν μπορώ να το ζήσω ως ηθοποιός, ας το ζήσω σαν θεατής). 

Τι δεν θα άντεχες καθόλου στην αγροτική ζωή;

Δεν θα άντεχα στην αγροτική ζωή …

το κρύο …

και … 

την ζέστη …

αν μου βάζατε ένα γραφειάκι στεγασμένο ωραία και καλά …θα το σκεφτόμουν. 

Πιστεύεις, απ’ όσα γνωρίζεις, πως ο κύπριος καταναλωτής επιλέγει την κυπριακή παραγωγή;

Πως να επιλέξει καλέ την κυπριακή παραγωγή, που πας στο σουπερμάρκετ και ψάχνεις κυπριακά προϊόντα και βρίσκεις λεμόνια Βραζιλίας (αυτά τα γνωστά που χορεύουν σάμπα).

Ντομάτες Ουκρανίας (με αρκετή δόση Τσέρνομπιλ μέσα) φιστίκια Κίνας (που τα τρως και τα ματάκια σου σύντομα γίνονται σχιστά) πορτοκάλια βορείου Αφρικής (τα καθαρίζεις και περιμένεις ότι θα βρεις μέσα και καμιά σκονίτσα περίεργη) πατάτες Γαλλίας … Γαλλίας τ’ ακούτε … που η Γαλλία μόνο ντομ περινιόν ήξερε και τώρα να μου πλασάρει ντον πατατόν.

Φράουλες Ισπανίας, να την δαγκώνεις σε στάση φλαμένκο για να μην λερώνεις … por favor βρε carinio.

Ααα μόλις βρήκα κυπριακό προϊόν, αχχ τι ωραία, ευτυχώς αγγουράκια του πίγκου (πάλι καλά που δεν είναι του πιγκουίνου ΑΝ και με την τιμή που έχουν, θα μπορούσες να πας να συναντήσεις τους πιγκουίνους εκεί στους πάγους στο νότιο ημισφαίριο, θα σου ‘ρθει πιο φτηνά.