80 χρόνια ΠΕΚ

Με την ευκαιρία της σημερινής 80ης επετείου από την ίδρυση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου (31/5/1942), «ΠΕΚ», η αγροτική συντεχνία διά του Γενικού Γραμματέα της, Χρίστου Παπαπέτρου, σε ανακοίνωση της επαναβεβαιώνει την προσήλωση της στους στόχους της Οργάνωσης.

«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πίστη στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά  της ΠΕΚ  προς όφελος του αγροτικού κόσμου, και γενικά της πατρίδας μας.

80 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΚ, ο αγροτικός κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται για τις ίδιες αξίες και ιδανικά, για να πετύχει το αυτονόητο δικαιώματα του για επιβίωση.

Ιδιαίτερα την σημερινή εποχή που η αισχροκέρδεια και η εκμετάλλευση των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας όχι μόνο δεν περιορίστηκαν  αλλά έχουν αναχθεί σε επάγγελμα από επιτήδειους. Την εποχή   όπου η διαφθορά, η διαπλοκή, η ασυδοσία, η πτώχευση των ιδανικών και των ηθικών αξιών βρίσκονται στο απόγειο, η πίστη στα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες είναι τα μόνα εφόδια για προσπάθειες και  αγώνες για ελευθερία και  επιβίωση» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αυξήσεις στις τιμές τροφίμων

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της «ΠΕΚ», ο τόπος μας σήμερα περνά μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

«Η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής των τροφίμων έχει επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στους αγρότες  και τους καταναλωτές. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και πολλές λανθασμένες αποφάσεις έφεραν την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση, με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας να καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο» λέγει ο κύριος Παπαπέτρου. 

Καταληκτικά ανέφερε ότι δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Παναγροτική Ένωση Κύπρου, θα συνεχίσει να εργάζεται με όλους μαζί ενωμένα, Υπεύθυνα, Συνετά και σε αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες αγροτικές οργανώσεις, «για να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες του αγροτικού κόσμου και ολόκληρου του κυπριακού λαού».