Στο πλευρό των Αιγοπροβατοτρόφων οι Τυροκόμοι

Δίκαιη χαρακτηρίζει την αγανάκτηση των αιγοπροβατοτρόφων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων Κύπρου, Γιώργος Πέτρου. Σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδα, ο κύριος Πέτρου ανέφερε: «οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι για μας συνεργάτες και φίλοι. Πρέπει να στηριχτούν από κάποιους, αλλά αυτοί οι κάποιοι δεν μπορούν να είμαστε εμείς». Υποστήριξε πως και οι ίδιοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση αφού έχουν αυξηθεί τα κόστη παραγωγής μας λόγω ενέργειας αλλά και το κόστος των υλικών συσκευασίας.

«Παρόλη την κατάσταση, προσπαθούμε να στηρίξουμε με τον τρόπο μας τους αιγοπροβατοτρόφους. Δεν έχει χυθεί καμία ποσότητα γάλακτος και όλοι πληρώνονται έγκαιρα. Έχει μειωθεί και η τιμή πώλησης του χαλλουμιού. Υπήρχε μεγάλο στοκ αδιάθετου χαλλουμιού και ζητήθηκε βοήθεια από το Υπουργείο Γεωργίας» τόνισε.

Όπως είπε η όλη κατάσταση έγινε γνωστή και στους «πελάτες» μας με αποτέλεσμα να ζητήσουν πιο φθηνές τιμές για να μας “βοηθήσουν”.

«Για να μπορούμε να δώσουμε πιο υψηλές τιμές στους πελάτες μας και να μεταφερθεί το κέρδος στους παραγωγούς γάλακτος πληρώνοντας πιο ψηλές τιμές, πρέπει να φύγει το στοκ», τόνισε ο Γιώργος Πέτρου.

Ερωτηθείς αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των αποθεμάτων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων απάντησε πως «δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα λυθεί το ζήτημα. Είναι κάτι που θα το ρυθμίσει η αγορά».

Υπήρξε όμως κατηγορηματικός όσον αφορά την ύπαρξη γαλακτόσκονης στο χαλλούμι, είτε αυτό παράγεται υπό τις προδιαγραφές του ΠΟΠ ή του εμπορικού σήματος.

«Κανένα χαλλούμι δεν περιέχει γαλακτόσκονη. Προκαλώ όποιον έχει στοιχεία να τα δώσει στη δημοσιότητα. Αν δεν έχουν στοιχεία, πρέπει να ζητήσουν συγνώμη δημοσίως γιατί τα ακούνε όλα αυτά στο εξωτερικό και καταστρέφουν την εικόνα του χαλλουμιού με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι πωλήσεις αρνητικά».

Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου συνεδριάζει σήμερα για το θέμα και αναμένεται σχετική ανακοίνωση εντός της μέρας.