Έκτακτη βοήθεια σε εγκλωβισμένους αιγοπροβατοτρόφους από το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την καταβολή έκτακτης κρατικής βοήθειας για τον Κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, μέγιστου συνολικού ύψους 7 εκατ. Ευρώ. Η καταβολή των Κρατικών Ενισχύσεων, θα διενεργηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), σύμφωνα με τις βάσεις δεδομένων των Αρμοδίων Αρχών. Στο συνολικό ποσό που θα προκύψει ανά δικαιούχο, θα γίνει συμψηφισμός με ενδεχόμενες οφειλές δικαιούχων προς το κράτος.

Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την κατακόρυφη αύξηση του κόστους των καυσίμων το τελευταίο διάστημα, η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο στο κόστος των διακινήσεων και στην οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι Ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι συνεπεία αυτής, ενέκρινε την επιχορήγηση των εξόδων διακίνησης των εγκλωβισμένων κατά τρόπο ώστε οι διαδρομές από και προς τον Κορμακίτη και την Καρπασία να επιχορηγούνται με το μηνιαίο ποσό των €850 (συμπ. Φ.Π.Α.) αντί €750 που ισχύει σήμερα και οι διαδρομές από και προς το Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα Γιαλούσας να επιχορηγούνται με το εβδομαδιαίο ποσό των €225 (συμπ. Φ.Π.Α.), αντί €200 που ισχύει σήμερα.

Source:https://www.sigmalive.com/news/oikonomia/1070962/ektakti-voitheia-se-egklovismenous-aigoprovatotrofous-apo-to-ypourgiko