Εγκαίνια Γραφείου ΚΟΑΠ στην Πόλη Χρυσοχούς

Της Άννας-Μαρίας Ευτυχίου

Τα εγκαίνια του Νέου περιφερειακού γραφείου του Κυπριακού  Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), θα τελέσει την ερχόμενη Παρασκευή ο αρμόδιο Επίτροπος Ανδρέας Κυπριανού. Το νέο περιφερειακό γραφείο στη Πόλη, δημιουργήθηκε ώστε όλοι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής αλλά και της Τηλλυρίας να μπορούν να εξυπηρετούνται καθημερινά.

Η λειτουργία του νέου αυτού γραφείου συντείνει σύμφωνα με το Γραφείο του Επιτρόπου του ΚΟΑΠ, προς την επίτευξη του στόχου αυτού, αφού θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής και στον τερματισμό της πολύχρονης ταλαιπωρίας τους από τη μετάβαση στο Επαρχιακό Γραφείο Πάφου, όποτε προέκυπτε ανάγκη για δια ζώσης εξυπηρέτηση.

Που θα βρίσκεται

Στα εγκαίνια του εν λόγω γραφείου που συστεγάζεται με το Περιφερειακό Γεωργικό Γραφείο Πόλεως Χρυσοχούς στην οδό Τιμοχάρη 1, 8820 στην Πόλη Χρυσοχούς, στην Πάφο, θα δώσουν το παρόν τους Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες και Επίτροποι.  

Σύμφωνα με το Γραφείο του Επιτρόπου, ο ΚΟΑΠ έχει ως βασικό στόχο και επιδίωξη του, τη σωστή, ολοκληρωμένη, άμεση εξυπηρέτηση και ενημέρωση του κοινού, για τις δραστηριότητες του και τα μέτρα ενίσχυσης που εφαρμόζει τόσο από Ευρωπαϊκά όσο και από Εθνικά κονδύλια και φυσικά τα κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Αξίζει να αναφερθεί πως από το 2004 μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο (2021) διατέθηκαν στη χώρα μας €1.86 δις μέσω της ΚΑΠ.